ISTANBUL NOVA 2017

ISTANBUL NOVA 2017

Polazak:
30.12.2016.
Povratak:
03.01.2017.
Prevoz: AVION
Hotel Za rezervacije do 15.11. za rezervacije od 15.11.

Hotel 4* Nanda ili sl. www.Hotelnanda.com.tr

389 KM

449 KM

Hotel 4* Grand Hilarium www.hilariumhotel.com

439 KM

489 KM

Najveći grad Republike Turske nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Ovaj veliki grad, jedini na svijetu podignut na dva kontinenta, zapljuskivan moćnim Bosforom sa istoka, vodama zaliva “Zlatni rog” sa sjevera i Mramornim morem sa juga, ima površinu od 5.712 km2 i u svoj atar uključuje grupu ostrva Mramornog mora poznatu kao Prinčevska ostrva. Klimu karakterišu topli mediteranski vjetrovi, koji se suprotstavljaju frekventnom hladnom talasu iz pravca Crnog mora. Na mjestu malog Vizantiona nikao je novi Rim, koji će ponijeti ime Konstantinopolj ili Konstantinov grad. Kasnije su ga zvali Carigrad, a danas ISTANBUL. Istanbul je ekonomsko i kulturno sjedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor i jak turistički centar.

CIJENA ARANŽMANA SADRŽI:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo / Turkish Airlines
 • Smještaj na bazi 4 BB u hotelu po izboru
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
 • Pratilac grupe i organizacija putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE SADRŽI:

 • Aerodromske takse: 220.- KM
 • Individualni troskovi
 • Fakultativne izlete:
 • Razgled grada: POLUDNEVNI sa profesionalnim vodicem
 • Krstarenje Bosforom + Dolmabahce + šoping sa profesionalnim vodicem i prevozom
  Ne uključuje ulaznicu u Dolmabahce
 • Pierlotti + Miniaturk + šoping sa profesionalnim vodicem i prevozom
  Ne uključuje ulaznice za Miniaturk
 • DOČEK NOVE GODINE SA VEČEROM: Gar Gazino

PROGRAM PUTOVANJA:

30.12.2016. SARAJEVO – ISTANBUL

Okupljanje grupe na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Polijetanje za Istanbul na letu.TK 1022 U 11:55. Slijetanje na Ataturk aerodrom u Istanbulu u 15:55. Nakon pasoske kontrole organizovani transfer u hotel. Prijava i smjesta u hotel. Slijedi zajednicka setnja starim dijelom Istanbula. Povratak u hotel Nocenje.

31.12.2016. ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka, oko 11:00 sati polazak na fakultativni razgled Istanbula u pretnji lokalnog vodiča na BH jeziku: posjeta Hipodromu, zatim posjeta Plave džamije (Sultan Ahmet) monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, šetnja pored Aja Sofije (bez ulaska) toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvobitno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Odlazak do Topkapi palače koja je pod UNESCO zaštitom, a nekada je bila sjedište Osmanskog carstva. Kompleks se sastoji od velelijepnih zdanja i prekrasnih vrtova, a za posjetitelje je dostupna riznica s nevjerojatnom zbirkom nakita i drugih predmeta od zlata, dragog kamenja i dijamanata. Za kraj ovog interesantnog dana smo planirali odlazak na Grand Bazaar – Kapali čaršija, najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, koži, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za pripreme za doček Nove 2016 Godine. Fakultativni odlazak Godine u jedan od nacionalnih restorana , gdje cemo uz bogatu uz svečanu večeru i program docekati Novu 2017. Godinu. U kasnim vecernjim satima, a u dogovoru sa grupom povratak u hotel. Noćenje.

01.01.2017. ISTANBUL

Kasni doručak..... poslije dorucka polazak na fakultativni izlet: Čamlidza Vidikovac, slobodno vrijeme za uzivanje uz kaficu ili caj sa velicanstvenim pogledom na Istanbul. Slijedi posjeta Eyupovoj dzamiji i mezarju Mehmed pase Sokolovica. U popodnevnim satima organizovani odlazak u šoping centar. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Slobodno vece za vlastite aktivnosti. Noćenje.

02.01.2017. ISTANBUL

Dorucak. Poslije dorucka predlažemo Vam fakultativni izlet i posjetu raskošnoj palači Dolmabahce, koja se nalazi na samoj obali Bosfora, okružena francuskim vrtovima. Sagrađena je u 19. vijeku, a sastoji se od carskih apartmana, ceremonijalne dvorane i carskog harema gdje je živio sultan sa svojom brojnom porodicom. Obuhvata 45.000 m2 za čiju je gradnju Sultan potrošio nevjerojatnih 35 tona čistog zlata!!! Nakon ovog zaista očaravajućeg zdanja, polazak na organizovo krstarenje Bosforom, morskim kanalom koji razdvaja Europu i Aziju. Prepustite se plovidbi tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Nakon ovog ocaravajuceg obilaska odlazak u jedan od poznatih trgovačkih centara, gdje Vam se ostavlja slobodno vrijeme za ručak (nije uključen u cijenu), kupovinu, razgled i odmor. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Slobodno vece za vlastite aktivnosti. Noćenje.

03.01.2017. ISTANBUL – SARAJEVO

Dorucak. Nakon dorucka napustanje soba do 10 sati, te slobodno vrjeme do 13 sati. U 13 sati smjestane stvari u autobus organizovani odlazak do shoping centra gdje cete imati slobodno vrijeme za kupovinu zadnjih sitnica i rucak. U 17:00 sati polazak prema aerodromu. Polijetanje za Sarajevo na letu TK1025 u 19:35. Slijetanje na sarajevski aerodrom u 19:30. (Razlika u vremenskoj zoni +2 sata).

USLOVI PUTOVANJA:

Minimalan potreban broj putnika: 30 osoba
Agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata

STORNIRANJE PUTOVANJA: Za otkaz 45 - 30 dana prije polaska: 20% storno troškova; 29-22 dana: 30% storno troškova; za 21 - 15 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 14 - 8 dana prije polaska: 80% storno troškova: 7 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos. ZA REZERVACIJE NAPRAVLJENE NA RANOM BOOKINGU NOVAC SE NE VRAĆA! Agencija zadržava pravo izmjene cijene usljed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 30 uplata. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja ili izmjene putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje. Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu. Avioprevoznik Turkish Airlines.  Državljani Bosne i Hercegovine pri ulasku u Tursku moraju imati pasos ili putnu ispravu čija važnost traje najmanje 120 dana od dana ulaska. Državljanima koji ne ispunjavaju ove uvjete neće biti dozvoljen ulazak u Republiku Tursku i biti ce vraćeni sa aerodroma polaska. Avio kompanija ne dozvoljava povrat niti promjenu  već izdatih avio karata tim putnicima. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE. CIJENE SU VALIDNE ZA ŽIRALNO I GOTOVINSKO PLAĆANJE.