LISABON

LISABON

Polazak:
29.04 – 03.05.2016. – 5 DANA/4 NOĆI
Prevoz:
AVION

LISABON glavni grad Portugala, nalazi se na obali Atlantika na ušću reke Težo
Ovim prostorima su se smjenjivali razni osvajači, svaki ostavljajući iza sebe tragove svoje vladavine. Grad su osnovali Feničani, nakon kojih dolaze Rimljani, u čije vrijeme vladavine se Lisabon razvija u važnu luku i centar trgovine, nakon Rimljana dolaze Mavari pod čijom se vlašću još više razvija. U XVII vijeku grad pogađa veliki zemljotres kada je poginulo između 60.000 i 90.000 ljudi. Ipak, nakon višegodišnje obnove grad je uspjeo da povrati stari sjaj i svoje mjesto centra Portugala. Grad obiluje prelijepim građevinama nastalih uglavnom u periodu nakon zemljotresa 1755. godine. Izdvajaju se Lisabonska katedrala koja je pod zaštitom UNESCO-a i predstavlja srce Lisabona, zatim kula Belem odakle je Vasco de Gama započeo svoja istraživanja, brojni muzeji, restorani učiniće Vaš boravak nezaboravnim.

Hotel Cijena do 25.03. Cijena od 26.03.

Hotel Vip Berna 3* ili sličan
www.viphotels.com

1.349,- KM

1.499,- KM

Hotel TRYP LISBOA ORIENTE 4* ili sličan
www.tryporiente.com/pt-pt

1.649,- KM

1.799,- KM

Doplata za jednokrevetnu sobu hotel 3*

260 KM

Doplata za 4 večere u hotelu 3*

160 KM

Doplata za jednokrevetnu sobu hotel 4*

500 KM

Doplata za 4 večere u hotelu 4*

230 KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Avio prevoz na relaciji Sarajevo-Lisabon-Sarajevo
 • Smještaj u 1/2 i 1/3 sobama sa doručkom
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • Usluge pratioca grupe
 • Organizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Aerodromske taxe 260 KM
 • PZO
 • Gradsku taxu u Lisabonu koja se plaća direktno na recepciji hotela
 • Fakultativne izlete: POLUDNEVNI RAZGLED LISABONA 40€, CJELODNEVNI OBILAZAK SINTRA, KAŠKAI, EŠTORIL 60€,
 • CJELODNEVNI OBILAZAK OBIDOŠ, NAZARE, BATALJA, FATIMA,KOIMBA 65€, VEČERA UZ ZVUKE FADO MUZIKE 50€
 • ZA IZVOĐENJE FAKULTATIVNIH IZLETA POTREBNO JE MINIMALNO 35 PRIJAVLJENIH PUTNIKA, U PROTIVNOM ĆE DOĆI DO UVEĆANJA CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA!
 • Individualne i druge usluge koje nisu u sklopu cijene

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan/29.april Sarajevo – Lisabon

Sastanak grupe na aerodromu dva sata prije polijetanja aviona. Tačan red leta će se znati najkasnije 4 dana prije polaska. Dolazak u Lisabon, transfer do hotela, smještaj, te u zavisnosti od dolaska slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

02.dan/30.april Lisabon (poludnevno panoramsko razgledanje grada)

Doručak. Polazak na poludnevno razgledanje grada u pratnji vodiča i prevodioca. Vožnja kroz centralni dio grada (trg Marques de Pombal i Avenida de Liberdade - najskuplja ulica grada, prolazak kroz Baixa-u, pješačku zonu u samom centru i veliki trg Praça de Comércio). Posjeta katedrali Sé iz XII vijeka, odlazak do vidikovca Santa Luzia i Portas do Sol, odakle se pruža pogled na Alfamu, Težo i "More Slame" uz kraću šetnju kroz Alfama-u, veoma slikovitu i najstariju četvrt grada. Nastavak razgledanja i odlazak do četvrti Belem, najreprezentativnijeg dijela Lisabona koji je jedini ostao potpuno sačuvan u razornom zemljotresu 1755. godine, uz obilazak spomenika Prekomorskim otkrićima, Kule Belem i crkve veličanstvenog manastirskog kompleksa Svetog Jeronima-remek dijelo Manuelinske arhitekture iz XVI vijeka gdje se nalaze grobnice velikih portugalskih kraljeva i drugih velikana. Slobodno popodne. Noćenje.

03.dan/01.maj Lisabon (Sintra, Kaškaiš, Eštoril)

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja cijelodnevnog fakultativnog izleta za Sintru, Kaškaiš i Eštoril, šetnja gradićem koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1995.god, obilazak kraljevske palate, nastavak za Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel, noćenje.

04.dan/02.maj Lisabon (Obidoš-Nazare-Batalja-Fatima-Koimbra)

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, razgledanje grada. Ili mogućnost fakultativnog odlaska prema gradu Obidošu, jednom od najstarijih i najživopisnijih u Portugalu, u kojem je sačuvan veliki plato sa građevinama koje je u 13. vijeku kraljica Izabela dobila na poklon od kralja Denisa. Nastavak putovanja do gradića Nazare u kojem se nalazi Crna Madona, jedna od najvećih portugalskih svetinja. Posjeta manastiru u Batalji koji je izgrađen u čast pobjede nad Kastiljom u XIV vijeku i plijeni svojom ljepotom. Potom obilazak Fatime koja je sveto mjesto katoličkih hodočasnika, jer se trojici pastira 1917. godine tamo prikazala Djevica Marija. Nakon obilaska kratka pauza za odmor i povratak u Lisabon. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

05.dan/03.maj Lisabon - Sarajevo

Slobodno vrijeme do polaska na transfer za aerodrom. Charter let za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u poslijepodnevnim satima. Kraj usluge.

DODATNE INFO:

Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana. Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod aviokompanije, opterećenost polaznog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani. Raspodjelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Slike soba u katalogu ili na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smještaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike. Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštečen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prijevozniku. Fakultativni izleti nisu obavezan dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Brilliance tours ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta. Fakultativni izleti se moraju rezervisati minimalno 2 sedmice prije puta, kako bi na vrijeme rezervisali ulaznice i odgovarajuća transportna sredstva. Za putovnje vrijede opšti uslovi putovanja Putničke agencije Brilliance tours d.o.o. Sarajevo. Kalkulacija je rađena na bazi minimum 35 putnika. Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opšte uslove putovanja. Potrebno je da svaki putnik ima uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje bez obzira da li podliježe viziranju BH pasoša ili ne. PASOŠI MORAJU DA VAŽE MINIMALNO 6 MJESECI OD DANA ULASKA U ZEMLJU U KOJU SE PUTUJE! Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje!
STORNIRANJE PUTOVANJA: Za otkaz prije polaska na 45-30 dana: 30% storno troškova, 29-21 dan: 40% storno troškova, 20-15 dana: 60% storno troškova, 14-0 dana prije polaska zadržava se puni iznos.