NOVA GODINA 2017 OHRID

NOVA GODINA 2017 OHRID

Polazak:
30.12.2016.
Povratak:
02.01.2017.
Prevoz: AUTOBUS
CIJENA ARANŽMANA Za uplate do 20.11. Regularna cijena

Min 40 pax

299 KM

349 KM

Min 30 pax

325 KM

375 KM

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNIM SOBAMA

Drevni grad Ohrid, smješten na obali istoimenog jezera, je već dugi niz godina sa punim pravom centar i pravi biser turizma Makedonije. Izuzetno bogata historija prostora današnje Makedonije se naravno oslikala i kroz istoriju Ohrida. Ohrid je veoma zanimljiva turistička destinacija s obzirom na veliki broj spomenika koji se u njemu nalaze. Crkve Svete Sofije, Svetog Klimenta (obje sa srednjovekovnim freskama iz XIV stoljeća) i ostaci starih turskih zidina samo su neke od znamenitosti koje treba posjetiti. Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a.

CIJENA ARANŽMANA SADRŽI:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, WC, TV, VIDEO, na navedenim relacijama
    Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja
  • 2 noćenja u Ohridu u hotelu IZGREV 5* na bazi polupansiona (doručak+večera)
  • GALA VEČERU 31.12. SA MUZIKOM U ŽIVO UZ NEOGRANIČENU KONZUMACIJU LOKALNIH ALKOHOLNIH I NE ALKOHOLNIH PIĆA
  • Korištenje unutrašnjeg bazena, fitnes centra, saune i hammama (spa usluge se naplaćuju dodatno-masaže,manikura,pedikura....)

CIJENA ARANŽMANA NE SADRŽI:

  • Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM.
  • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN /30.12.2016./ SARAJEVO - OHRID

Polazak u ranim jutarnjim satima iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja preko Foče, Gacka i Bileće, Trebinja i Podgorice do Tirane.

2. DAN /31.12.2016./ OHRID

Dolazak u Tiranu, i po želji grupe mogućnost fakultativnog obilaska Tirane sa vodićem (ca 2 sata) i kratki odmor za osvježenje u nekom od lokalnih restorana u Tirani. Nastavak vožnje prema Makedoniji (ca 2 sata). Dolazak u hotel, check in. Slobodno vrijeme za odmor i pripreme za doček Nove godine. U hotelu organizirani doček Nove 2017 godine uz GALA VEČERU I MUZIKU (+ neograničena konzumacija lokalnih alkoholnih i ne alkoholnih pića). Noćenje.

3. DAN /01.01.2017./ OHRID

Kasni doručak. Nakon doručka mogučnost odlaska na fakultativni razgled grada: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI stoljeća, crkva Sv.Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim radnjama poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima; ili fakultativni izlet - vožnja brodićem jezerom. Slobodno popodne i veče za individualne aktivnosti ili odmor u hotelu. Večera. Noćenje.

4. DAN /02.01.2017./ OHRID - SARAJEVO

Doručak. Chek out iz hotela i u prijepodnevnim satima polazak prema Sarajevu preko Leskovca, Kragujevca, Čačka i Višegrada. Usputna zaustavljanja za odmor prema potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima.

NAPOMENA:

Kalkulacija rađena na bazi 40 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja agencije organizatora putovanja.

HOTEL IZGREV 5* - Ohrid http://hotelizgrev.com/
Hotel Izgrev Spa & Aquapark smješten je uz obalu Ohridskog jezera u Strugi, a u sklopu objekta gostima su na raspolaganju vanjski i unutarnji bazen, besplatni WiFi i besplatno privatno parkiralište. Sve su sobe klimatizirane i imaju balkon, TV ravnog ekrana i vlastitu kupaonicu s kadom ili tušem i fenom za kosu. Iz smještajnih jedinica pruža se pogled na jezero. Pojedine jedinice također uključuju kamin, vlastiti bazen i sef. U hotelskom à la carte restoranu poslužuju se jela tradicionalne i međunarodne kuhinje. Gosti se mogu opustiti u baru pokraj vanjskog bazena. Spa i wellness centar hotela Izgrev Spa & Aquapark obuhvaća hamam, saunu, fitness centar i prostorije za masaže. U okviru objekta također su dostupni teniski teren i teren za